De realiteit begint in je hoofd

┬┤Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht┬┤ zei Boeddha ooit.

Logisch zul je denken, zonder het idee van de designer had ik nu bijvoorbeeld niet op deze stoel gezeten, met mijn telefoon gebeld en dit blog kunnen schrijven. Maar hoe gaaf is het om je te beseffen dat alles wat jij in jouw realiteit ziet slechts het resultaat is van gedachten? Oftewel de realiteit is slechts 10% van al het werk dat er voorafgaand aan verricht is!

Laten we het even omdraaien voor het gemak: alles wat je nog zou willen hebben/ doen/ maken/ opzetten/ ervaren/ behalen begint slechts met 1 simpele gedachte: ‘Zou het niet leuk/ fijn/ plezierig/ comfortabel/ bijzonder zijn als ik….’ 90% van je creatieproces vindt plaats in je hoofd! Dus laat je niet misleiden door die 10% van de realiteit!

Wanneer je je dit realiseert komt er bak aan mogelijkheden vrij. Dit kan je misschien wel een beetje aanvliegen. Waar moet je dan beginnen? Think big, act small werd ooit tegen mij gezegd.

En nu komt de kruks: Als jij een groot kampvuur wil aanmaken, gooi je dan er ook bij het eerst zichtbare vlammetje direct (in 1 worp) een paar kilo houtblokken bovenop? Nee natuurlijk niet, want dan dooft je vlammetje! Vuurtjes moet je aanwakkeren, opstoken, aanblazen, verzorgen en rustig een blok of wat erbij leggen en kijken of die de vlammen pakken. Zo bouw je een (heel groot) kampvuur! 

Dus als je de volgende keer een negatieve niet constructieve gedachten hebt, zo iets van: dat lukt me toch niet, dat is niet voor mij weggelegd, het zal wel weer zwaar worden, maybe in an other life, denk dan even aan deze metafoor.

Als je ergens energie van krijgt, je iets wil, en je bent bereid om je vuur van plezierenthousiasme en positieve gedachten rustig aan te wakkeren en te geloven dat wat jij wil misschien best wel eens voor jou weggelegd zou kunnen zijn, zou het zo maar eens realiteit kunnen worden! (oh nu wordt het pas echt interessant!)

Besef je dat alles wat jij in jouw realiteit ziet slechts het resultaat is van jouw gedachten… Dus hoe ziet jouw realiteit eruit als je meer grip op je gedachten krijgt? Think big, act small! Wat kun je vandaag en morgen doen om een stap te maken in die richting?

Hulp nodig? Je weet me te vinden!